Nieuws

Google Translate binnen elke app te gebruiken

Een update voor Google translate staat gebruikers toe om eender wat te vertalen, zonder de app te verlaten.

Dankzij een verse update voor Google Translate kunnen gebruikers nu eender wat vertalen zonder een app te moeten verlaten. Het is daarmee een van de kleine dingen des levens die een groot verschil kunnen maken. Wie nu bijvoorbeeld een bericht in Whatsapp wilt vertalen, moet de tekst kopiëren, naar Translate navigeren, plakken, en dan eventueel een antwoord formuleren en de omgekeerde weg volgen.

[related_article id=”177132″]De nieuwe functie, Tap to Translate, zorgt ervoor dat het hele proces kan gebeuren zonder de app (in dit geval Whatsapp) te moeten verlaten. In de plaats selecteer je de tekst en kopieer je hem, zoals je anders zou doen, waarna een Facebookachtige bubbel tevoorschijn komt waar je op klikt. Je krijgt op die manier volledige Translate-krachten aan je vingertoppen.

De functie is een erg leuke toevoeging voor wie regelmatig contact heeft met mensen die een taal spreken die hij of zij niet spreekt. Ook op Twitter kan de functie handig zijn om bepaalde discussies en trends te volgen. Volgens Google werkt het in elke app die toestaat dat je tekst markeert. Net als andere mogelijkheden van de Translate-app, kan je ook de nieuwe functie offline gebruiken als je kleine taalpakketjes downloadt.

Wat Google doet, is erg handig, maar niet bepaald innovatief. Microsoft deed het de zoekreus vorige maand al voor door dezelfde functie in zijn Android vertaalapp te steken. Daar kwam de vertaaloptie dan naast de knippen/plakken/kopiëren-opties te staan, in plaats van in een tekstbubbeltje.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business