Nieuws

GoPro VR-camera ontketent revolutie in de filmwereld

Na maanden van uitstel is de 16-koppige camera eindelijk klaar. De ultieme VR-camera, in samenwerking met Google ontwikkeld, bevat unieke software die manuele nabewerking overbodig maakt.

GoPro kwam op Google I/O vorig jaar met de aankondiging dat het met Google in zee ging voor de ultieme VR-camera, De GoPro Odyssey. Het zou trouwens de allereerste camera worden die Jump ondersteunt: software van Google die alle beelden automatisch aan elkaar plakt zonder manuele handeling. Helaas is GoPro de enige die in het verhaal van Google is gestapt tot nu toe.

Wie de camera bekijkt kan moeilijk snappen waarom GoPro er zo lang over heeft gedaan om de Odyssey te maken. Het gaat tenslotte om 16 GoPro Hero 4 Black-camera’s die in een cirkel werden opgesteld via een speciale houder. De oorspronkelijke lanceringsdatum van november vorig jaar werd met ruim een half jaar overschreden om de automatische beeldbehandeling aan te kunnen van Google Jump. Het revolutionaire aspect van Google wilde GoPro tot in de puntjes perfectioneren.

[related_article id=”167491″]Met de Odyssey boort GoPro een nichemarkt aan, maar het bedrijf wil niet laten weten hoeveel geïnteresseerden er zijn die de VR-camera hebben besteld. Het enige wat het wel wil meegeven, is dat de eerste bedrijven de Odyssey ondertussen hebben ontvangen.

Voor je direct naar de bestelknop op zoek gaat, moet je weten dat deze camera 15.000 dollar kost. Dat is een hoop geld, maar in vergelijking met de concurrentie opvallend betaalbaar. Ter vergelijking: de Nokia VR-camera kost 60.000 dollar, die van Facebook 30.000 dollar. Wie liever iets minder geld uitgeeft, kan ook bij GoPro terecht voor een versie met zes camera’s voor 5.000 dollar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business