Nieuws

Hacker introduceert Steamspellen op PS4

Een techneut heeft het voor elkaar gekregen om zijn Steamgames met succes op een PS4 af te spelen, met behulp van Linux.

Het Steam-platform is normaal enkel op computer te gebruiken, maar een hacker is erin geslaagd om de gamesbibliotheek op een Playstation 4 over te zetten. De techneut plaatste een video van diens prestatie op Youtube onder de naam OsirisX. Sinds Sony met de lancering van de PS4 overstapte naar x86-processors, heeft men al gespeculeerd over de mogelijkheid om computerspellen af te spelen op de console, maar dit is de eerste keer dat het ook echt is uitgevoerd.

Via een combinatie van ARCH Linux en de PS4 Linux-hack die het hackerscollectief FailOverflow eerder al demonstreerde, lukte het OsirisX om de Steambibliotheek op de console te laten verschijnen en te gebruiken. De hoogste kwaliteit aan beeldresolutie is nog niet haalbaar met de mod, maar het filmpje toont dat de games met een redelijke FPS kunnen afgespeeld worden.

Sony en Steam-ontwikkelaar Valve moeten niet direct vrezen dat hun beider platformen opeens massaal samengesmolten zullen worden door gebruikers, daarvoor is de hack iets te complex en omslachtig. Je hebt bijvoorbeeld een console met een zeer oude versie van het PS4-besturingssysteem nodig om de Linux-ondersteuning te kunnen installeren. Op termijn zullen de bedrijven misschien wel maatregelen moeten nemen, mochten de hackers erin slagen om hun mod in een gebruikvriendelijk pakket te gieten dat te gebruiken is bij een recentere update van het OS.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business