Nieuws

Meer dan 140 tekens op Twitter

Twitter behoudt de limiet van 140 tekens maar toch ook niet. Het sociale netwerk gaat bepaalde tekens uit de limiet halen zodat je eigenlijke boodschap meer ruimte krijgt.

Twitter krijgt een flinke update. Dat verklapte de baas van Twitter in Europa, Bruce Daisley, in een exclusief interview met deze website. De microblogsite gooit het roer (een beetje) om en herdefinieert wat 140 tekens eigenlijk betekent. Vandaag telt alles wat je wil tweeten tegen die limiet. Niet alleen je geweldige mening of observatie dus, maar ook de Twitter-handle van de persoon waarop je wil antwoorden of de link naar de bijlage.

Voortaan gaat die ‘administratieve’ tekst eruit. Links, bijlagen zoals foto’s en video’s en handles tellen niet meer tegen de limiet zodat je de 140 tekens voor 100% kan benutten. Zo krijg je dus meer info in een tweet zonder dat de vertrouwde limiet moet sterven. Verder worden twitterconversaties eenvoudiger. Een reply is voortaan zichtbaar voor al je twittervolgers wat het hele concept duidelijker moet maken. Je kan bovendien je eigen tweets of antwoorden retweeten wanneer je wil dat ze iedereen bereiken. ‘.@’ wordt zo verleden tijd.

“Iedere maand bezoeken 800 miljoen mensen Twitter”, aldus Daisley. “310 miljoen bezoekers zijn ingelogd, de andere niet.” Volgens Daisley moet een eenvoudigere en meer gestroomlijnde versie van Twitter die passieve gebruikers overhalen om in te loggen en deel te nemen aan het getweet.

De wijzigingen doorvoeren is voor Twitter technisch niet moeilijk. Toch rolt het netwerk de wijzigingen niet meteen uit. “Ontwikkelaars en apps van derden zijn een groot deel van het netwerk”, verduidelijkt Daisley. “We willen hen de tijd geven om hun apps en programa’s aan te passen aan het nieuwe systeem.” De ontwikkelaars krijgen 60 dagen om hun applicatie conform te maken met de nieuwe API. Ergens daarna gaat de nieuwe en eenvoudigere versie van Twitter online, al wil Daisley zich niet vastpinnen op een specifieke datum.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business