Nieuws

Google stopt met verkoop Nexus Player

Google houdt op met de productie van de Nexus Player, dat Android TV op je televisietoestel introduceerde. De laatste stuks van het toestel gaan momenteel de deur uit.

Google heeft de Nexus Player uit zijn online webshop gehaald en aangegeven dat het stopt met de productie van het toestel. “Nexus Player is nog altijd beschikbaar op sommige webwinkels,” liet een woordvoerder weten aan The Verge weten, met de onuitgesproken woorden dat dit de enige plaats is waar je ze nog zal vinden. Het toestel is de laatste maanden al geleidelijk uit de stock van retailers verdwenen, en nu trekt Google er officieel de stekker uit.

De Nexus Player maakte zijn debuut in 2014 als instrument om het Android TV OS op je televisietoestel te lanceren, gelijkaardig aan wat Apple doet met Apple TV. Google surfte toen op het onverwachte succes van Google Chromecast, maar de Nexus Player heeft die dongle nooit kunnen evenaren in populariteit. Zowel de Chromecast als de Nexus Player maken streaming op tv mogelijk, maar bij Android TV krijg je daarboven ondersteuning voor spraakcommando’s en ingebouwde apps.

Voor de duidelijkheid: Android TV blijft bestaan als besturingssysteem. Hoelang Google de Nexus Player echter nog zal ondersteunen met software-updates is een ander verhaal, en is nog niet verduidelijkt door het bedrijf.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business