Nieuws

MSI stopt game-pc in rugzak voor meer bewegingsvrijheid in VR

MSI wil dat gebruikers vrij en draadloos kunnen rondwandelen in een wondere VR-wereld. Zijn nieuwe VR-rugzak met Intel Core i7-CPU en Nvidea GTX 980-GPU moet daarvoor zorgen.

Hardwarefabrikant MSI komt met een VR-compatibele pc in een rugzak. Volgende week presenteert het die op de Taiwanese Computex-computerbeurs. De fabrikant ziet de bedrading van huidige pc’s duidelijk als een belemmering van de ervaring, en denkt dat een rugzak the way to go is.

Toch is MSI niet de enige die met een dergelijk speciaal product naar buiten komt. Ook het Chinese Zotac toonde eerder al een gelijkaardig product. Hoe goed de technologie bij beide fabrikanten zal uitdraaien valt nog te bekijken.

Weinig details

MSI geeft voorlopig net als Zotac nog maar heel weinig details vrij over zijn toekomstige product. Het bedrijf onthulde alleen nog maar dat de rugzak-pc met een Intel Core i7-processor en een Nvidea GTX 980-grafische kaart zal komen. De Taiwanese fabrikant maakte zelfs nog geen productnaam bekend. Hoeveel de rugzak van MSI zal kosten en of het zijn weg naar Europa vindt, is eveneens nog niet bekend.

Google verstevigde onlangs op zijn I/O-conferentie zijn totaal andere benadering. Het bedrijf uit Mountain View deelde met ontwikkelaars de blauwdrukken van een nieuwe VR-headset waarbij je smartphone de centrale gast is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business