Nieuws

Qualcomms nieuwe Snapdragon blinkt uit in efficiëntie

Qualcom introduceert de Snapdragon 1100: een erg zuinige SoC waarmee de fabrikant een nieuwe markt wil aanboren.

qualcomm-snapdragon-wear-540x334

De Snapdragon 1100 en 2100 klinken allebei als nieuwe topmodellen van Qualcomm, maar niets is minder waar. De high-end-chips van Qualcomm blijven het 800-label dragen. De nieuwe 1100-chip is net als de eerder aangekondigde 2100-variant gericht op het internet der dingen en draagbare technologie.

[related_article id=”180766″]De Snapdragon 1100 is het ultieme lichtgewicht van de chipmaker. De chip heeft een Cat 1-modem en kan overweg met spraak, wifi en Bluetooth. De iZat-module zorgt voor lokalisatiecapaciteiten met onder andere gps. Het lichte toestel is niet ontwikkeld voor smartwatches of telefoons maar voor krachtige IoT-sensoren of gadgets met erg specifieke functies.

“We richtten de chip op wearables met een specifiek doel, die gebouwd zijn rond enkele bepaalde functies”, verduidelijkt Pankaj Kedia van Qualcomm aan Venturebeat. “Dit soort producten tot twee tot vijf dingen erg goed en draait een doelgericht besturingssysteem ter ondersteuning, zoals Linux.” Concreet denkt Qualcomm aan trackers voor kinderen, toestellen waarmee ouderen snel alarm kunnen slaan wanneer er iets misloopt en fitnesstrackers.

De Snapdragon 2100 is in vergelijking iets krachtiger. Qualcomm aast met de chip op een plaatsje in de klassiekere wearables zoals slimme horloges of brillen. De 1100 is echter de incarnatie van Qualcomms grootse plannen. Het bedrijf wil zijn portfolio verbreden en bekend staan als meer dan een ontwikkelaar van smartphone-SoC’s. Het IoT lijkt stilaan door te breken, zeker nu 5G om de hoek staat, en de Snapdragon 1100 is beslist een goede chip om daarvoor in het arsenaal te hebben. Ontwikkelaars kunnen er vanaf vandaag mee aan de slag.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business