Nieuws

Freecom Tablet Mini SSD

Voordelen
Formaat
Twee aansluitingen verwerkt in compact doosje
Nadelen
Matige snelheid voor een SSD
Aanbevolen prijs: €119,99
Waar te koop?
De Freecom Tablet Mini SSD is een compacte externe SSD die zowel met je pc als je smartphone of tablet overweg kan. De snelheidsbelofte van een SSD wordt helaas niet waar gemaakt.

Freecom had geen harde schijf die aan onze vraag voldeed, maar wel een SSD. De Tablet Mini SSD werkt zoals de naam suggereert niet enkel op computers. Het ding is veel kleiner dan een echte harde schijf, met het formaat van een dikke bankkaart. Ook de capaciteit is kleiner: 128 GB. Het kleine doosje heeft twee ingebouwde aansluitingen, die handig wegklikken in de zijkant. Eén usb 3.0-aansluiting voor de computer en één micro usb-aansluiting voor mobiele toestellen.

De Mini SSD werkt aan de computer zoals je mag verwachten. Je kan aan de bestanden via de verkenner, zoals dat met iedere andere externe harde schijf of usb-stick ook gaat. De schijf staat echter geformatteerd in Fat32. Dat bestandssysteem zorgt ervoor dat het ding compatibel is met smartphones en tablets, maar het is tevens een beperkende factor. Op deze SSD kan je geen individuele bestanden zetten die groter zijn dan 4 GB. Je kan de SSD natuurlijk formateren naar een ander bestandsformaat zoals NTFS, maar dan werkt het ding niet meer met je smartphone of tablet.

We testten de Mini SSD op enkele toestellen, meestal met succes. De meeste smartphones herkennen de externe opslag, waarna je vanuit een verkenner-app naar keuze aan de bestanden kan. Je kan kopiëren en plakken, of rechtstreeks bestanden afspelen vanop de externe ospag. Dat je een harde schijf of ssd kan aansluiten op een mobiel toestel is niet nieuw, maar het is de manier waarop waarvoor Freecom een pluim verdient. Door de aansluitingen in de behuizing te verwerken, hoef je immers niet aan de juiste kabeltjes te denken.

Als externe SSD is de Tablet Mini echter geen kampioen. De lees- en schrijfprestaties zijn veel beter dan die van een gewone harde schijf, maar van SSD’s zijn we toch iets meer gewend. Zoek je opslag om zowel op je pc als op je smartphone of tablet te gebruiken, dan is de Freecom Tablet Mini SSD echter het overwegen zeker waard.

  • Prijs: 119,99 euro
  • Pro: Formaat; twee aansluitingen verwerkt in compact doosje
  • Contra: Matige snelheid voor een SSD

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business