Nieuws

Twitter koopt Magic Pony voor 150 miljoen dollar

Twitter wil zijn positie op het vlak van machine learning versterken. Hiervoor heeft het de Londense startup Magic Pony overgenomen.

Magic Pony Technologies, een Londense startup van nog geen twee jaar oud, wordt overgekocht door Twitter. Het sociale medium zou naar verluidt maar liefst 150 miljoen dollar overhebben voor het bedrijf gespecialiseerd in machine learning.

Met deze overname versterkt Twitter zijn positie in machine learning. Het sociale medium heeft eerder immers al Whetlab en Madbits overgenomen, welke zich beide toespitsten op machine learning. Wat Twitter juist wil verwezenlijken op het vlak van machine learning blijft voorlopig echter een raadsel.

[related_article id=”178489″]

Waarom het bedrijf Magic Pony heeft opgekocht, lijkt daarentegen duidelijk. De startup werkte namelijk aan technieken om beelden te verbeteren met informatie die niet in de afbeeldingen zelf vervat zitten. Het neurale netwerk van het bedrijf gebruikt hiervoor soortgelijke beelden, net zoals het menselijke oog werkt.

Aangezien er erg veel afbeeldingen van bedenkelijke kwaliteit op Twitter worden gezet en in Periscope en Vine worden gebruikt, kan Twitter een dergelijke technologie goed gebruiken. Bovendien werkte Magic Pony eveneens aan virtual en augmented reality. Twitter zal hierdoor een uitgebreid team hebben dat aan deze opkomende technologie werkt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business