Nieuws

Tumblr valt Facebook en YouTube aan met live-videoplatform

Tumblr komt met een eigen splinternieuwe live-videodienst. Het bedrijf begint met een eigen videostream die om 22 uur van start gaan. Ook gebruikers zullen vermoedelijk live kunnen streamen met de dienst.

Blogdienst Tumblr wil zijn horizon verbreden. Op een nieuwe videoblog plaatste de website een soort van TV-gids waarin het allerlei live-uitzendingen aankondigt. Voorlopig is er weinig duidelijk over wat Tumblr precies van plan is.

Om 22 uur is het zo ver. Tumblr zal voor het eerst live video uitzenden. Programma’s variëren van basketballessen tot erg cryptische titels als: “we stoppen een erg groot ding in een kleine kamer”. Zo’n titel dient natuurlijk enkel om zoveel mogelijk nieuwsgierige kijkers te lokken.

Toch verwachten bronnen van Techcrunch dat de videodienst ook voor gebruikers zal zijn bedoeld. Hoe dat er zal uitzien is nog een groot mysterie. Vermoedelijk komen we met de allereerste livestream al wat meer te weten.

Tumblr gaat dus mogelijk de concurrentie aan met grote spelers als Facebook Google en Twitter. Die hebben allemaal een eigen live-videodienst in handen. Een andere mogelijkheid is een samenwerking tussen Tumblrs platform en een al bestaande videodienst.

Wat Tumblr precies in gedachten heeft met live video, en welk groot voorwerp ze in welke kleine ruimte zullen stoppen, zal spoedig duidelijk worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business