Nieuws

Acer investeert 9 miljoen dollar in Zweedse VR-bril

Het Zweedse Starbreeze werkt al enige tijd aan een VR-bril. Dankzij de samenwerking met Acer zal de technologie in een nieuwe stroomversnelling kunnen komen.

De computermaker Acer en het Zweedse Starbreeze hebben een overeenkomst afgesloten. De bedrijven zullen samen Acer Starbreeze Corporation vormen en werken aan de VR-headset StarVR.

Acer en Starbreeze bezitten beide 50 procent van de aandelen en zullen de komende jaren steeds meer geld in het nieuwe bedrijfje pompen. Acer heeft alvast beloofd de komende twee jaar 9 miljoen dollar te investeren in het bedrijf.

[related_article id=”182554″]

“Onze strategische samenwerking met Acer zal StarVR HMD exponentieel doen verbeteren op het vlak van kwaliteit, uitvoering en marktaandeel,” laat Bo Andersson Klint van Starbreeze weten aan GamesBeat. “Samen zullen we de grenzen van VR-technologie verleggen. Met de samenwerking van Acer en IMAX hebben we nu het perfecte ecosysteem voor onze VR-centra.”

In tegenstelling tot de Oculus Rift en HTC Vive is StarVR niet bedoelt voor thuisgebruikers. De VR-bril zal namelijk ingezet worden in locaties zoals VR-arcadehallen, luchtvaartrainingscentra en autogarages. Starbreeze werkt bovendien samen met IMAX om zijn technologie in de filmzalen van het bedrijf te integreren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business