Nieuws

Windows 10-upgrade kost binnenkort 139 euro

Overweeg je een upgrade naar Windows 10 maar is het er nog niet van gekomen? Treuzel dan niet te lang: binnen een maand betaal je een smak geld.

Wie van Windows 7 of 8(.1) wil overstappen naar Windows 10 maakt daar best meteen werk van. Microsofts aanbod voor een gratis update naar het nieuwe besturingssysteem verloop op vrijdag 29 juli. Wie voor die datum de upgrade van zijn systeem niet start, zal Windows 10 achteraf moeten kopen.

Na het einde van de gratis updateperiode is Windows 10 in de twee klassieke smaakjes beschikbaar: een Home-variant en een professionele editie. In tegenstelling tot eerdere Windowsversies verkoopt Microsoft enkel sleutels voor de volledige versie. Wie later nog wil upgraden zal dus een de volle pot moeten betalen aangezien er geen upgradekorting bestaat.

Voor Windows 10 Home betaal je 139 euro, de pro-versie kost 220 euro. Naar goede gewoonte is Windows 10 beschikbaar als digitale download al kan je in principe ook een usb-stick met het OS kopen.

Gratis ondersteuning

Microsoft geeft Windows 10 sinds de lancering gratis weg aan iedereen met een computer die minstens Windows 7 draait. Het bedrijf wil zo veel mogelijk mensen overtuigen om zijn nieuwe OS uit te proberen en schuwt enige opdringerigheid daaromtrent niet. Wie geen duidelijke reden zoals compatibiliteitsproblemen met oude software kan voorleggen, raden we echter aan om de overstap naar Windows 10 wel degelijk te maken.

[related_article id=”182091″]

De redenen zijn legio, maar een permanente gratis ondersteuning is misschien wel de belangrijkste. Wie Windows 10 bezit zal gratis alle updates blijven ontvangen, groot en klein. Denk daarbij aan de verjaardagsupdate die voor augustus gepland staat maar ook toekomstige gelijkaardige upgrades.

De deadline betekent ook het einde van de upgrade-meldingen waarmee iedere Windows 7- en 8-gebruiker intussen vertrouwd is. De software die daarvoor verantwoordelijk is wordt niet lang na 29 juli automatisch van iedere pc verwijderd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business