Nieuws

Google test je internetsnelheid in de zoekresultaten

Google test een manier om een snelheidstest voor je internetverbinding in de zoekresultaten in te bouwen. Het bedrijf ging daarvoor een samenwerking aan met M-Lab.

Als je twijfelt of je problemen hebt met je internetverbinding, is een snelheidstest altijd één van de zaken die je kan proberen. Bij bijzonder lage downloadsnelheden mag er zeker een belletje gaan rinkelen. Snelheidstests raadplegen wordt in de toekomst misschien nog eenvoudiger nu Google een test wil inbouwen in zijn zoekresultaten.

Het was een man op Twitter die de test ontdekte. Nadat hij de zoekterm ‘Check internet speed’ had ingegeven, verscheen bovenstaande melding op het scherm. In de tweet wordt gesteld dat de test tot stand is gekomen in samenwerking met ‘Measurement lab’ of M-Lab. Er was zelfs een link beschikbaar naar de Google Support-pagina waar er meer uitleg wordt gegeven over de test. M-Lab biedt vandaag al een gratis test aan op zijn website. De test zou zo’n 40 Mb van je data vragen, en hij zou amper 30 seconden duren.

Voorlopig is Googles ingebouwde snelheidstest slechts beschikbaar voor een erg beperkt aantal gebruikers. Als de test al wijder verspreid wordt, zullen we vermoedelijk ook nog wel even moeten wachten voor een Nederlandstalige versie.

browsergoogleinternetsnelheidpczoeken

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen