Nieuws

Dit zit er in één minuut aan internetverkeer

Jaar na jaar verzenden we steeds meer bits en bytes via het internet. Maar over hoeveel filmpjes, foto’s, tweets, snaps en updates gaat het dan?

Elk jaar brengt softwarebedrijf Domo een overzicht uit van wat het internet wereldwijd te verteren krijgt in één minuut. Het doet dat onder de slogan ‘Data Never Sleeps’, waarmee ze willen aangeven dat data meer dan ooit tevoren de valuta van het internet is geworden. Met 18.264.840 megabyte per minuut die over het internet gaat, is dat geen foute opvatting.

Vandaag zitten er volgens Domo een goeie 3,6 miljard mensen op het internet, een stijging van 200 miljoen ten opzichte van vorig jaar, en een groei met 1,5 miljard sinds Domo zijn overzicht begon in 2013. Grote blikvangers in het overzicht zijn natuurlijk de vele vragen die Google elke minuut moet beantwoorden, het aantal swipes dat Tinder verwerkt, het aantal snaps dat wordt bekeken en het bedrag dat Amazon verdient op één enkele minuut.

Ook wordt duidelijk dat Netflix, Facebook Messenger en bewegende beeldenleverancier Giphy een steeds grotere impact hebben. Die twee laatsten zijn de laatste nieuwe toevoegingen aan het overzicht, en ze doen het zeker niet slecht. Netflix doet naar onze mening echter het best: 86.805 gestreamde uren per minuut. Dat is een 1500 uur per seconde, oftewel belachelijk veel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business