Nieuws

Pokémon Go doet marktwaarde Nintendo fors stijgen

Nintendo heeft het al jaren moeilijk. Kan Pokémon Go het Japanse bedrijf terug uit het slop halen?

Pokémon Go is momenteel aan een stevige opmars bezig. Het spel werd vorige week beschikbaar gemaakt voor de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland en via een omweggetje kan je ook bij ons het spel installeren op je smartphone. Volgens Reuters heeft de game al een grotere installatiebasis dan de datingapp Tinder en wordt er gemiddeld meer tijd gespendeerd aan Pokémon Go dan WhatsApp of Instagram.

[related_article id=”183365″]

Nintendo heeft de app niet zelf ontwikkeld of gepubliceerd, maar ziet zijn marktwaarde dankzij Pokémon Go wel met 7,5 miljard dollar stijgen. Het Japanse bedrijf bezit immers aandelen bij The Pokémon Company en Niantic, dat het spel ontwikkelde. Dit wil echter niet zeggen dat Nintendo zijn omzet eveneens zal stijgen. Het spel is immers gratis en Nintendo is niet de enige investeerder van de app.

Toch is een stijging in marktwaarde goed nieuws voor Nintendo. De Wii U werd niet zo vaak verkocht als het bedrijf had gehoopt, waardoor de Japanse firma de voorbije jaren voornamelijk heeft moeten teren op inkomsten van klassiekers als Mario en Animal Crossing. Zijn nieuwe console die volgend jaar zal worden gelanceerd, dient dan ook een schot in de roos te zijn. Hiervoor heeft Nintendo alle steun nodig dat het kan krijgen. Een stijging in marktwaarde en het bijhorende vertrouwen van investeerders is dan ook een goede eerste stap.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business