Nieuws

Wifi Analyzer: optimaliseer je netwerk

Door enkele aanpassingen door te voeren aan je router kan je je thuisnetwerk drastisch verbeteren. Wifi Analyzer wijst je de weg.

[related_article id=”180663″]

Eén van de meest voorkomende oorzaken van een trage wifiverbinding of een slecht bereik is interferentie. In een woonwijk zal niet alleen jij wifisignalen uitsturen, ook je buren doen hier vlijtig aan mee. Indien de router van je buurman signalen uitstuurt over hetzelfde kanaal als jouw router zal dit een negatieve invloed hebben op jullie thuisnetwerken. In een drukbevolkt land als België is dit probleem alom tegenwoordig.

Wifi Analyzer zal je daarom in een grafiek laten zien welke kanalen bij jou in de buurt worden gebruikt. Ook kan je in de app nakijken over welk kanaal je je router best signalen laat uitsturen. Aangezien de kanalen 1,6 en 11 niet overlappen met elkaar zal je veelal naar één van deze kanalen worden verwezen.

Ook de positionering van je router of access point kan de kwaliteit van je thuisnetwerk beïnvloeden. In Wifi Analyzer kan je daarom een acces point selecteren (selecteer AP) en de signaalsterkte nakijken met de signaalmeter. Zo kan je nagaan waar je je router het best kan plaatsen om in alle belangrijke ruimtes nog een degelijk wifisignaal te bekomen.

Je kan Wifi Analyzer gratis downloaden in de Play Store.

appmobielnetwerkwifi analyzer

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN