Nieuws

Samsung stapt in slimme auto-industrie

Om het afnemende succes van smartphones te compenseren gaat Samsung heil zoeken in de auto-industrie. Het koopt een aandeel in het Chinese BYD.

[related_article id=”183406″]De toekomst bolt op batterijen. Dat weten Elon Musk en Tesla, BMW, Nissan,… Elk groot automerk werkt tegenwoordig aan een groene tegenhanger voor de traditioneel vervuilende wagens. Ook Samsung laat zich, na Google en Apple, als technologiebedrijf verleiden door de ronkende industrie die de groene auto stilaan wordt.

Samsung heeft zich daarvoor ingekocht bij het Chinese BYD. Op korte termijn moet die overeenkomst zorgen voor financiële groei voor beide bedrijven. Wat Samsung nu al kan bijdragen aan de autobouwer is niet geheel duidelijk, maar naar de toekomst toe zou het waarschijnlijk gaan om software. Ook de befaamde schermen, processors en batterijen van de Zuid-Koreanen zijn mogelijke kanshebbers om in de BYDs te verschijnen.

Momenteel is niet geweten hoe groot het aandeel van Samsung in BYD is. Her en der wordt gesproken over vier procent, maar de Chinezen spreken dit gerucht tegen. Samsung heeft alleszins nood aan een nieuwe afzetmarkt nu de smartphonemarkt aan het doodbloeden is na de opkomst van de vele, goedkope Chinese fabrikanten. Het topsegment, waar Samsung zijn beste zaken doet, lijkt geen lange houdbaarheidsdatum meer te hebben. Krijgen we binnenkort dan een wagen die draait op Samsungs Tizen?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business