Nieuws

Edward Snowden ontwerpt iPhone-hoesje dat spionage tegengaat

Via de antennes van je iPhone kunnen je positie en andere gegevens worden ontvreemd. Het iPhone-hoesje van Snowden kan hier een einde aan maken.

Drie jaar nadat hij de vele geheimen van de NSA onthulde, werkt Edward Snowden nog steeds verder aan een wereld waarin onze privacy wordt gerespecteerd. Om deze droom te verwezenlijken, heeft de klokkenluider een iPhone-hoesje ontworpen dat spionage kan tegengaan. Hij toonde deze week zijn ontwerp aan het medialab van MIT.

[related_article id=”161864″]

De case ziet eruit als een hoesje met externe batterij en heeft een klein zwart-witscherm. Het gadget heeft kleine draadjes die verbonden dienen te worden aan bepaalde testpunten op de printplaat van een iPhone. Deze punten zijn via het SIM-kaartslot te bereiken. De draadjes kunnen de elektrische signalen uitlezen die worden verstuurt door de twee antennes van een iPhone.

Doordat het antispionagehoesje de elektrische signalen van de antennes leest, kan het hoesje je waarschuwen wanneer er informatie wordt uitgestuurd op momenten dat de antennes niet horen te werken. Ook kan de case je toestel automatisch uitschakelen.

Snowden hoopt met zijn hoesje voornamelijk journalisten te helpen die naar vijandige gebieden reizen. De iPhonecase kan er immers voor zorgen dat verslaggevers in het buitenland kunnen reizen, zonder dat de overheid hun locatie kan achterhalen. Jammer genoeg heeft Snowden voorlopig enkel een ontwerp gemaakt. Hij hoopt tegen volgen jaar een prototype klaar te hebben.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business