Nieuws

PayPal en Visa sluiten deal rond digitale betalingsmethode

De strubbelingen tussen PayPal en Visa lijken te eindigen in een strategische overeenkomst voor “een verbeterde en naadloze betalingservaring voor Visa-kaarthouders”.

 

De overeenkomst zal ervoor zorgen dat PayPal’s app gebruikt kan worden om in een fysieke winkel te betalen, meldt CNBC. Bij elke handelaar die betalingen met Visa-kaart aanvaardt, zal een klant binnenkort ook met zijn digitale portefeuille van PayPal kunnen afrekenen. Geld wordt dan onmiddellijk naar de PayPal-account doorgesluisd.

 

Op die manier wordt ook meteen de strijdbijl tussen de twee begraven. PayPal haalde zich voorheen de woede van Visa op de hals door klanten te stimuleren om hun account te bekostigen met een bankkaart, in plaats van een kredietkaart. Dat was voordeliger voor PayPal vanwege de lagere transactiekosten, maar bracht minder op voor bedrijven zoals Visa.

 

CEO van Visa, Charlie Scharf, dreigde volgens Recode daarom om “te concurreren [met PayPal] op manieren die mensen nog nooit gezien hebben”. In ruil voor de samenwerking biedt Visa nu economische voordelen aan PayPal, zoals incentives voor een groter aantal handelaars en klanten die gebruikmaken van PayPal-transacties via Visa.

 

PayPal vermijdt met de deal dus de concurrentiedrang van Visa, maar het is mogelijk dat PayPal een deuk in de omzet kan verwachten vanwege de hogere transactiekosten, ondanks de financiële steun.

 

Foto: Valeri Potapova / Shutterstock.com

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business