Nieuws

Google Maps geeft meer controle over dataverbruik

Google heeft een zogenaamde wifi-only-modus naar Maps gebracht. Zo kan je er voortaan zelf voor kiezen om geen mobiele data te gebruiken tijdens het navigeren.

Gebruikers melden dat na een update van Maps de app een zogenaamde wifi-only-modus heeft gekregen, dat weet TechCrunch. Op die manier kan je er als gebruiker gemakkelijker voor zorgen dat je tijdens het rijden geen mobiele data verbruikt.

[related_article id=”183725″]

Toch is de stap een stuk kleiner dan je misschien wel denkt. Google Maps bevat namelijk al langer een manier om gebieden offline op te slaan. Dat wil echter nog niet zeggen dat Maps ook effectief offline werkt. Als mobiele gegevens beschikbaar zijn, kiest Maps er alsnog voor om gebruik te maken van je data. Je moet je mobiele gegevens dus al zelf uitschakelen om effectief data te besparen.

Vermijd onverwachte kosten

Daar wordt nu verandering in gebracht met de nieuwe update. Google voegde aan de instellingen van Maps een schuifknop toe waarmee je de wifi-only-optie kan activeren. Op die manier zal Google slechts van wifi-netwerken gebruikmaken tijdens het navigeren. Er wordt dus volledig gerekend op de gebieden die je offline hebt bewaard. Op die manier vermijd je effectiever onverwachte kosten, al geeft Google aan dat er wel nog altijd een minimale hoeveelheid data kan worden geconsumeerd. Concurrenten als Here Maps hebben zo’n transparantere optie al langer.

De update zelf zal je niet kunnen downloaden via de Play Store. Google heeft ervoor gekozen om een zogenaamde ‘side-update’ te gebruiken. Dat wil zeggen dat de update vanuit de servers van Google stap voor stap wordt uitgerold naar de gebruikers. Je krijgt de update dus hoogstwaarschijnlijk in de komende dagen. Of de update ook meteen bij iOS-gebruikers zal belanden is nog niet geweten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business