Nieuws

Robot haalt na halve dag level 15 in Pokémon Go

Pokémon Go wordt momenteel geplaagd door verschillende manieren van valsspelen. Met name robots weten zich snel op te werken in het spel.

Het grootste deel van Pokémon Go draait rond het vinden van Pokémon zonder hun exacte locatie te kennen. Dit maakt van het spel een echte zoektocht waarbij je wordt gedwongen om uit je donkere gamingkamer te komen. Niet iedereen heeft echter zin om veel tijd en energie te steken in het verhogen van zijn level. Verschillende manieren van valsspelen steken daarom de kop op.

Robots

Eerder deze maand schreven we al over een kaart waarop de exacte locatie van Pokémon te zien is. Hierdoor wordt de zoektocht in het spel vergemakkelijkt, al dienen spelers nog wel naar de juiste plaats te wandelen. Recent ontwikkelde Pokémon-bots halen echter al het werk uit het spel.

[related_article id=”183991″]

Necrobot, Pokébuddy en MyGoBot nemen alle taken in Pokémon Go op zich. Al wat je hoeft te doen is de robot coördinaten van een stadje en je accountgegevens te geven. Hierna zal de bot op zoek gaan naar de dichtstbijzijnde Pokémon. De robot zal een wandeling simuleren door valse GPS-coördinaten naar de server te sturen en zal Pokémon voor je vangen. Verder kunnen de bots Pokémon inruilen voor snoepjes, Pokéballs verzamelen en eieren uitbroeden. In een tekstvenster wordt de vooruitgang van de robots neergeschreven.

Verwijderde accounts

Tijdens een test van Arstechnica haalde een robot level 15 in slechts een halve dag. De robot was in staat 50.000 experience points te halen per uur. Wie een dergelijke robot enkele dagen zijn werk laat doen, zal hierdoor levels halen waarvan eerlijke spelers enkel kunnen dromen.

Indien dergelijke manieren van valsspelen wijdverspreid geraken, zou dit een grote impact op Pokémon Go kunnen hebben. Niantic stelt in zijn gebruiksvoorwaarden dat het accounts voorgoed kan verwijderen, wanneer het gebruikers op valsspelen betrapt. Hoe het bedrijf de meer geavanceerde vormen van valsspelen, zoals robots, kan detecteren, is echter niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business