Nieuws

Gratis Windows 10-upgrade loopt af

Morgen, 29 juli, komt er een einde aan Microsofts gratis upgrade naar Windows 10. Wie nog wil updaten moet snel zijn.
Wie nog geen gebruik heeft gemaakt van de gratis upgrade, krijgt een klok te zien die aftelt naar 29 juli middernacht om dat alsnog te doen.

Morgen, vrijdag 29 juli, viert Windows 10 zijn eerste verjaardag. Daarmee komt er ook een einde aan Microsofts gratis upgradeaanbod. Al krijgen we in België en Nederland nog iets langer de tijd.

Toen Microsoft een jaar geleden Windows 10 lanceerde, was dat niet alleen een opmerkelijke gebeurtenis omdat het de laatste grote versie van het besturingssysteem ooit zou worden. Het was ook de eerste keer dat de upgrade gratis werd aangeboden aan gebruikers met een geldige licentie voor Windows 7 of 8.

[related_article id=”170018″]

Een jaar lang kregen gebruikers van Microsoft de kans om hun systeem kostenloos te upgraden. Daar komt nu een einde aan. Op 29 juli, één jaar na de lancering van Windows 10, wordt de gratis upgrade definitief stopgezet. Wie Windows 10 vanaf dan op zijn computer wilt installeren, zal een licentie moeten aanschaffen voor 135 euro.

In België en Nederland kunnen we nog iets langer van het gratis aanbod genieten, dankzij de verschillende tijdzones. Hoewel ook bij ons 29 juli middernacht als officiële einde wordt gecommuniceerd, zullen Microsofts servers de gratis updates in realiteit nog tot 29 juli middernacht Hawaïaanse tijd doorvoeren. “Het zou kunnen dat sommigen nog de upgrade op zaterdag kunnen doorvoeren, maar we kunnen dit niet garanderen”, verklaart Microsoft België tegenover onze redactie. Wie zaterdag nog probeert te upgraden, doet dat dus op eigen risico.

Het upgradeproces is erg eenvoudig en kan worden geïnitialiseerd vanaf het upgrade-icoontje in de taakbalk. Hier vind je een handige gids om een bestaand systeem naar Windows 10 te upgraden. Wil je liever een schone installatie van Windows 10, dan verwijzen we je door naar dit artikel. Eenmaal geïnstalleerd helpen we je hier met je eerste stappen in het nieuwe OS.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat heb jij gekocht tijdens Black Friday?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business