Nieuws

10.000 Amiga-spellen gratis speelbaar via je browser

Het Internet Archive zet meer dan 10.000 oude Commodore Amiga-spellen online. Fans die snakken naar een dosis nostalgie, kunnen de games gratis in hun browser spelen.

De Commodore Amiga stond in de jaren ’80 garant voor epische grafische pracht. Wie zijn ogen vandaag de kost wil geven maar niet in een museum woont, kan aan de slag met de gratis collectie van Amiga-spellen aangeboden door het Internet Archive. Dat ontdekte Tweakers.

Dat archief zette eerder al een heleboel arcadespellen online en heeft eveneens een bibliotheek van stokoude websites. Het Internet Archive heeft als ambitie een soort bewaarplaats van de geschiedenis van software en het internet te worden. De laatste toevoeging van de site is een collectie van maar liefst 10.357 Commodore Amiga-spellen.

De games zijn gratis te spelen op de website van het archief. Je kan ze in je browser laden dankzij een html5—emulator, maar je kan de spelbestanden ook downloaden om aan de slag te gaan in een emulator van jouw keuze. Naast games is er ook software beschikbaar voor bijvoorbeeld beeldbewerking, of tenminste wat er 35 geleden onder die noemer thuishoorde.

Onze korte test was niet erg succesvol. De spellen starten wel op, maar het lukte ons niet zomaar om ze ook al effectief te spelen. Had je een Amige en heb je even tijd, dan is het zeker en vast wel de moeite om zelf even een kijkje te nemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business