Nieuws

Skylake-pc’s met Windows 7 en 8 opnieuw volledig ondersteund

Microsoft komt helemaal terug op zijn eerdere beslissing om de ondersteuning voor Windows 7- en Windows 8-computers met de nieuwste Skylake-chips te verkorten. De toestellen worden weer gelijkgetrokken met oudere pc's.

Gebruikers van een Windows 7- of Windows 8.1-pc met een Intel-chip van de zesde generatie kunnen evenlang van volledige ondersteuning door Microsoft genieten als oudere toestellen. Dat maakte Microsoft gisteren bekend. Daarmee keert het bedrijf volledig terug op zijn stappen.

Begin 2016 kondigde Microsoft aan dat het de ondersteuning van Skylake-computers met een ouder besturingssysteem zo snel mogelijk wilde stopzetten, met nog respijt voor professionele gebruikers tot midden 2017. Windows 7 en 8 zouden niet het volledige potentieel kunnen gebruiken van de zesde generatie Intel-chips, waardoor een overstap naar Windows 10 noodzakelijk was, aldus Microsoft toen. De demarche kon op heel wat kritiek rekenen, vooral omdat systemen met oudere chips, afhankelijk van het OS, tot respectievelijk 2020 en 2023 ondersteund worden.

180 graden

In maart veranderde Microsoft al van koers. Skylake-computers zouden volledig ondersteund worden tot juli 2018, en daarna nog de belangrijkste veiligheidsupdates blijven ontvangen die ook de oudere systemen krijgen tot het einde van hun deadline. Nu heeft Microsoft zijn bocht van 180° graden voltooid: de nieuwe pc’s worden weer gelijkgetrokken met oudere systemen, en krijgen dezelfde volledige onderhoudsgarantie tot 2020/2023. De volledige lijst van machines waarvoor de regels opnieuw veranderen vind je hier.[related_article id=”184403″]

Microsofts aankondiging lijkt erop te wijzen dat vooral bedrijven niet zo happig waren op de pro-actieve aanpak: “Zakelijke klanten verhuizen sneller naar Windows 10 dan bij enig andere versie van Windows. Tezelfdertijd realiseren we ons dat, in sommige situaties, klanten een paar systemen hebben die langere tijdframes vragen om over te schakelen. We hebben naar deze feedback geluisterd,” schrijft Shad Larsen, Manager van Windows Business Planning bij Microsoft. Overigens zal er bij toestellen met de toekomstige Kaby Lake-Intel processors niet te kiezen zijn: op deze pc’s wordt alleen maar Windows 10 ondersteund.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business