Nieuws

Hobbyist bouwt Xbox One S om tot laptop

Hardware-ingenieur Edward Zarick is erin geslaagd de nieuwe Xbox One S om te toveren in een laptop. Daarnaast verkoopt hij ook zijn zelf ontwikkelde PlayBox 4One.

Edward Zarick behoort tot het ras der ‘modders’. Hij gaat met consoles aan de slag en tovert die om tot iets nieuw, anders en verbeterd. Een bekend voorbeeld uit het recente verleden is een Gameboy die werd uitgerust met een Raspberry Pi, waardoor die opeen vele recente spelletjes kon spelen. Zarick ziet het grootser en nam de nieuwe Xbox One S onder handen.

[related_article id=”179183″]Het resultaat mag zeker gezien worden: een console met een openklapbaar scherm. Bijna een laptop dus; bijna, want je hebt nog steeds een stroomkabel nodig. Toch is de Xbook One S, zoals Zarick zijn uitvinding noemt, al erg compact en draagbaar. Je kan de console eender waar neerzetten en beginnen spelen. Dankzij een 19 inchscherm met 720P-resolutie ziet het er bovendien nog goed uit ook. Voor de liefhebbers van grotere schermen heeft Zarick nog een HDMI-uitgang voorzien, zodat 4K gaming nog steeds mogelijk is.

Het is niet Zaricks eerste trucje. Met de Playstation 4, Xbox One en een combinatie van beiden wist hij in het verleden al de aandacht te trekken. Voornamelijk zijn PlayBox 4One is opmerkelijk te noemen: een erg draagbaar laptopachtige doos die beide consoles combineert, zij het niet tegelijkertijd. Het leuke is dat hij elke console die hij maakt ook verkoopt: de Playbook4, Xbook One, Xbook One S én de PlayBox 4One.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business