Nieuws

Microsoft gaat updates Windows 7 en 8 bundelen

Microsoft stapt af van losse updates voor Windows 7 en Windows 8.1. Vanaf oktober bundelt de Windowsmaker zijn updates in maandelijkse pakketjes.

Vandaag worden updates voor Windows 7 en Windows 8.1 individueel uitgerold. Dat geeft je als gebruiker de mogelijkheid om selectief te zijn in de updates die je wil toepassen, maar het geeft Microsoft vooral hoofdpijn. Omdat niet iedereen alles installeert, heeft de softwaregigant te maken met een enorme diversiteit aan gedeeltelijk gepatchte Windowssystemen. Dat maakt het moeilijk om compatibiliteit met toekomstige updates voor 100 procent te verzekeren.

Microsoft wil naar eigen zeggen de betrouwbaarheid van de oude Windowsversies opkrikken en hoopt dat te bereiken met gebundelde updates. Vanaf oktober krijgen gebruikers die nog niet overstapten naar Windows 10 grotere maandelijke updates te verwerken. Dat heeft als voordeel dat “je systemen up to date kan brengen met minder updates, en dat de administratieve last bij het installeren van veel updates beperkt wordt”, aldus Microsoft zelf. Het nadeel is natuurlijk dat je er niet voor kan kiezen om bepaalde updates voor welke reden dan ook even aan de kant te schuiven.

[related_article id=”179959″]

Cumulatieve updates

Het is de bedoeling om de meest recente updatepakketten op termijn telkens te voorzien van alle oudere updates. Zo hoeven gebruikers na bijvoorbeeld een herinstallatie van Windows 7 enkel de laatste bundel te installeren. Die bundel zal je systeem meteen helemaal up to date maken. Wie een laptop na twee maanden opnieuw inschakelt, zal dus alleen maar het laatste pakket moeten binnenhalen.

De installatie van het pakket zal vermoedelijk langer duren dan de installatie van een enkele update. Omdat alles in één keer gebeurt, zal je wel maar één keer per maand geconfronteerd worden met een systeem dat op het slechtst mogelijke moment beslist om zichzelf bij te werken, in de plaats van meerdere keren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business