Nieuws

Filter automatisch vervelende tweets weg

De laatste jaren is Twitter uitgegroeid tot heimat van de grofgebekte ‘eigen mening’-predikant. Deze trolls zal je voortaan automatisch kunnen wegfilteren.
beeld: everything-pr.com

Het sociale medium dat begon als een manier om korte boodschappen de wereld in te sturen, wilt zijn eigenheid terug. Omdat ambitieuze doel te bereiken, installeert Twitter enkele nieuwe antispam- en antitroll-filters. In een blogbericht legt het bedrijf uit dat het de functies overneemt van de geverifieerde profielen, zodat iedereen er toegang toe heeft en lastige klanten kan buitensluiten.

[related_article id=”184002″]De eerste functie noemt het een kwaliteitsfilter. Minder prettige tweets en berichten met beledigingen kunnen zo weggemoffeld worden. De filter zou werken op basis van “de origine van het account en het gedrag ervan”. De kans is groot dat mensen die zich vaak bezondigen aan onbezonnen gedrag vaker zullen weggefilterd worden.

De tweede optie is om alleen berichten en notificaties toe te laten van mensen die je zelf volgt. Op die manier beperk je de Twitter-ervaring, des te meer aangezien je geen contact zal hebben met mensen die je proberen te bereiken, maar kan voor sommigen een verademing zijn.

Twitter voegt de functies toe op zowel de mobiele app als op de webversie. Volgens velen komen ze rijkelijk laat en had het medium al jaren geleden moeten ingrijpen. Recent moest bijvoorbeeld Ghostbusters-ster Leslie Jones haar account nog verwijderen omdat ze de stortvloed aan negatieve en racistische reacties niet meer kon aanzien. Ook de Amerikaanse gymnaste Gabby Douglas kreeg met lastpakken te maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business