Nieuws

Kim Dotcom mag eigen rechtzaak livestreamen: zo kijk je mee

De Amerikaanse aanklagers waren tegen de actie gekant, maar de Nieuw-Zeelandse rechter heeft het toch toegestaan: Kim Dotcom mag zijn rechtszaak livestreamen. Je kan eenvoudig inpikken op de juridische strijd.

Kim-Dotcom-012

Kim Dotcom heeft een veldslag gewonnen in zijn huidige juridisch gevecht: tegen de wensen van de aanklagers in heeft de rechter in de zaak geoordeeld dat Dotcom het proces mag livestreamen. Het beruchte brein achter piratensite Megaupload moet momenteel in Nieuw-Zeeland voor de rechtbank verschijnen omdat de Verenigde Staten zijn uitlevering vraagt. De Amerikaanse autoriteiten willen de man in eigen land voor de rechter brengen vanwege de vele auteursrechten die hij door Megaupload schond.

De advocaat van Dotcom had om een livestream gevraagd omdat de rechtszaak “ongeziene publieke en internationale belangen betreft”. De Amerikaanse aanklager argumenteerde daartegen dat de livestream schadelijk zou kunnen zijn voor een potentieel proces in de VS, waar een jury zou moeten oordelen over Kim Dotcom. Die zou kunnen beïnvloed worden door de video. De Nieuw-Zeelandse rechter verwierp die redenering echter en stond Dotcom de livestream toe, onder voorwaarden. De video zal met een vertraging van twintig minuten te bekijken zijn, zodat de rechtbank de mogelijkheid heeft om gevoelig materiaal uit de stream te halen, en de livestream moet ook meteen weer van het internet gehaald worden zodra de zitting voorbij is.

Vanaf morgen zal Kim Dotcoms proces online gaan. Het is nog niet duidelijk hoe laat de livestream precies zal starten, maar Kim Dotcom heeft alvast laten weten dat hij de link naar de video zo snel als mogelijk op zijn Twitterfeed zal plaatsen.

Ondanks zijn juridische problemen blijft Dotcom niet stilzitten: hij wil in 2017 opnieuw met Megaupload aan de slag gaan. De vroegere piratensite zal een tweede leven krijgen als legale clouddienst.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business