Nieuws

TomTom geeft je scooter nu ook een navigatietoestel

TomTom is de eerste fabrikant ter wereld die een navigatietoestel voor scooters aanbiedt dat verbonden kan worden met je smartphone.

Precies 25 jaar geleden werd TomTom groot door het aanbieden van navigatietoestellen. Nog steeds is het bedrijf marktleider in dit segment en staan de toestellen van de firma bekend om hun goede navigatiesoftware. Van deze navigatiemogelijkheden zal je nu eveneens op je scooter kunnen genieten. TomTom lanceert immers de TomTom Vio, een navigatietoestel voor scooters.

De TomTom Vio dient verbonden te worden met je smartphone via bluetooth en maakt gebruik van de TomTom-app. Het toestel is handschoenvriendelijk en zal je zowel auditief als visueel de weg wijzen. Hiervoor verbindt het met het audiosysteem in je helm via bluetooth. Via dezelfde weg zal je eveneens telefoongesprekken kunnen voeren.

Ook voor je auto heeft TomTom een nieuw toestel klaar. De TomTom Curfer is een tracker die je in de On Board Diagnostics (OBD)-poort in je wagen dient in te pluggen. Deze poort is terug te vinden in de meeste wagens die na 2011 werden geproduceerd.

De tracker zal data kunnen uitlezen en deze naar je smartphone sturen. Onder andere gegevens over G-krachten, versnelling en remefficiëntie zal je kunnen bekijken. Ook zal het toestel je waarschuwen wanneer de energie van je autobatterij laag en de olietemperatuur te hoog is. Het toestel is online verkrijgbaar in het VK, Duitsland, Frankrijk en Nederland.

Zowel de TomTom Vio als Curfer worden deze maand uitgerold. De Vio kost 169,99 euro en aan de Curfer ben je 79 euro kwijt.

De hele ZDNet-redactie is op IFA aanwezig. Lees hier al het technologienieuws, rechtstreeks vanop de beurs.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business