Nieuws

Telenet start met verbeteren van Base-netwerk

Telenet is gestart met het moderniseren van het mobiele netwerk van Base, dat sinds eerder dit jaar in handen is van de Mechelse operator.

Telenet kondigt vandaag aan dat het van start is gegaan met de modernisering van het Base-netwerk, dat sinds kort in handen is van de Mechelse operator. De werken zullen duren tot het voorjaar van 2018.

[related_article id=”181407″]

Om zijn positie op de mobiele markt te versterken, maakte Telenet in april vorig jaar bekend dat het 1,3 miljard euro te veil had voor de mobiele telecomoperator Base. De overname werd begin dit jaar afgerond en in mei volgde het nieuws dat Telenet 250 miljoen euro in de verbetering van het netwerk zou pompen. Dat geld was enerzijds bedoeld voor de bouw van 800 tot 1.000 nieuwe masten, en anderzijds om de huidige masten te moderniseren. Die modernisering is nu van start gegaan.

Op 22 augustus gingen de werken van start in Limburg en Oost-Vlaanderen, met een update van een hondertal mobiele sites. Telenet werkt daarvoor nauw samen met telecompartner ZTE, dat de radio-uitrusting voorziet, maar ook Engie Fabricom, PTM en TecICT. De bedoeling is dat alle 3.000 bestaande mobiele masten tegen het voorjaar van 2018 met de nieuwste netwerktechnologie worden uitgerust.

Telenet wil met dit project enerzijds de huidige capaciteit van het Base-netwerk versterken, zodat de migratie van al zijn klanten op het Orange-netwerk tegen 2018 vlekkeloos verloopt. Anderzijds heeft het tot doel om de dekking van het netwerk verder te verbeteren, zowel voor 3G, 4G en 4G+, alsook het netwerk voor te bereiden op de mobiele technologieën van de toekomst.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business