Nieuws

Keezel Home Protect beschermt je slimme huis tegen hackers

Huishoudapparaten krijgen steeds vaker wifi-functionaliteit ingebouwd, maar fabrikanten besteden niet altijd voldoende aandacht aan de veiligheid ervan. Keezel wil de gevaren van het internet of things beperken.

De televisie, thermostaat, ijskast, koffiezet… steeds meer apparaten in huis krijgen netwerkfunctionaliteit om slimme functies aan te  bieden. Het internet of things is niet te stoppen, maar brengt ook heel wat nieuwe gevaren met zich mee. De Duits-Nederlandse start-up Keezel probeert die risico’s in te dijken door je IoT-apparaten op netwerkniveau te beschermen.

[related_article id=”182009″]

De Keezel Home Protect is een stijlvol vormgegeven stuk hardware dat je rechtstreeks in je router prikt. Het toestel zet een VPN op om de slimme apparaten in huis versleuteld mee te verbinden, zodat ze los staan van de rest van je thuisnetwerk. Het voordeel is dat Keezel al die verschillende apparaten isoleert, zodat ze niet met elkaar kunnen communiceren. In het geval dat een hacker er toch in slaagt om je slimme koffiezet te kraken, blijven je slimme thermostaat en koelkast veilig afgeschermd.

Dat de Keezel geen denkbeeldig probleem verhelpt, bewijzen de verschillende verhalen die reeds zijn opgedoken over gehackte babymonitors en spionerende smart tv’s. Ontwikkelaars van deze producten zijn er snel bij om wifi toe te voegen, maar besteden niet noodzakelijk even veel aandacht aan een goede bescherming ervan.

“De Keezel Home Connect maakt het heel eenvoudig om bijvoorbeeld een slimme lamp die al van dag één de nodige security updates mist te isoleren van familiefoto’s, bankinformatie, persoonlijke e-mail enzovoort. Laat de zwakste schakel in je smart home hackers geen toegang geven tot je hele netwerk,” waarschuwt mede-oprichter Aike Müller.

De Keezel werd gefinancierd via een succesvolle crowdfundingcampagne op Indiegogo en wordt deze herfst wereldwijd gelanceerd. De basisprijs bedraagt 119 dollar, maar er zijn ook premium formules met een verbeterde VPN-snelheid en meer beschikbare locaties om uit te kiezen. De prijzen daarvoor beginnen vanaf 149 dollar voor een abonnement van een jaar.

De hele ZDNet-redactie is op IFA aanwezig. Lees hier al het technologienieuws, rechtstreeks vanop de beurs.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business