Nieuws

Fitbit Charge 2 zet functionaliteit tegenover prijs

Met de tweede versie van Fitbits populaire Charge krijg je nog erg veel functionaliteit voor een meer dan redelijk prijskaartje. Blikvangers zijn hartslagmetingen en GPS via GSM.

Terwijl Withings en Fossil een nieuwe trend inzetten met hybride smartwatches, blijft Fitbit inzetten op nieuwerwetse fitness trackers. Een van de meest in het oog springende exemplaren is zonder twijfel de Charge 2. Die bevindt zich ergens in het midden qua prijspunt, en combineert die positie met functionaliteit uit een duurder segment.

Naast stappen tellen, basale meldingen weergeven op het kleine scherm, je hartslag gadeslagen en je sportbezigheden monitoren, kan de nieuwste versie ook je locatie bijvoegen aan de hand van je gps, trackt hij automatisch je activiteit zonder dat je het zelf moet starten en begeleidt hij je in ademhalingsoefeningen en fitnesstesten.

Begeleiding

Het hele pakket zorgt ervoor dat je met de Charge 2 een van de meest complete trackers op de kop kan tikken tegen een erg redelijke prijs. Voornamelijk de toevoeging van gps via gsm is een slimme toevoeging: zo kan je je snelheid meten en je parcours opslaan, zonder je gsm in je hand te moeten hebben. Wie bijvoorbeeld gaat fietsen, moet zijn toestel gewoon op zak hebben.

Ook de fitnesstesten en de begeleide ademhalingstesten zijn een zeldzame troef voor een toestel van dit prijspunt. Een van de weinige minpunten lijkt ons het scherm te zijn: dat is niet waterdicht, wat wel eens nadelig kan zijn voor wie gaat sporten en in een regenbui terechtkomt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business