Nieuws

Logitech Pop brengt orde in de chaos van het slimme huis

Slimme apparaten moeten ons het leven makkelijker maken, maar vaak zijn ze nog erg onhandig en complex. Logitech denkt daarvoor een oplossing klaar te hebben met de Logi Pop.

Een slim huis moet je het leven makkelijker maken, maar in praktijk brengt het vaak heel wat verwarring en complexiteit met zich mee. Logitech wil die trend omkeren met de Logi Pop, een slimme schakelaar die het bedrijf demonstreert op de IFA-beurs in Berlijn.

Een Nest-thermostaatPhilips Hue-lampenSonos-luidsprekersslimme stopcontacten van WeMo en ga zo maar door. Wie zwaar in huisautomatisering investeert, verzamelt al snel een allegaartje van slimme producten en bijhorende apps. Ze beloven allemaal het ultieme gebruiksgemak, maar voor heel wat mensen is het lang niet evident om telkens hun smartphone te moeten boven halen om de temperatuur wat hoger te zetten, de lampen aan te steken of een muziekje af te spelen. Bovendien komt er nog wel wat bij kijken om al die apparaten ook op een slimme manier met elkaar te laten samenwerken.

Logitech denkt een antwoord op al die problemen te hebben gevonden met de Logi Pop, een eenvoudige schakelaar om je verschillende geconnecteerde apparaten te bedienen en te laten samenwerken. Het startpakket bestaat uit twee knoppen en een bridge die je in een stopcontact prikt en draadloos met je netwerk verbindt, zodat hij kan communiceren met de slimme apparaten van onder meer Philips Hue, Sonos en WeMo. De lijst met partners wordt voortdurend uitgebreid, maar er is ook IFTTT-ondersteuning om meer mogelijkheden te ontsluiten.

De knoppen worden met de bridge verbonden via bluetooth en kunnen via stickers tegen de muur worden geplakt, of je kan ze als afstandsbedieningen door het huis laten rondslingeren. Elke knop laat toe om drie functies te programmeren: een enkele druk, tweemaal drukken of lang drukken. Eenmaal drukken kan bijvoorbeeld alle Hue-lampen in een kamer laten aangaan, terwijl tweemaal drukken een specifieke scène activeert en misschien zelfs bijpassende muziek door je Sonos-luidsprekers laat klinken.

Elke knop maakt dus drie verschillende scenario’s mogelijk en daarbij kan je zonder problemen verschillende toestellen combineren. De knoppen werken bovendien als wisselschakelaars. Je kan een scenario met de ene knop aanzetten en met de andere knop uitschakelen. Verder is er nog een bijhorende app voor Android en iOS die toelaat om je verschillende knoppen vanaf je smartphone te bedienen, en is er ook compatibiliteit met de universele Harmony-afstandsbediening van Logitech.

Logi Pop verschijnt vanaf begin 2017 bij ons op de markt. Het startpakket met een bridge en twee knoppen zal voor 129 euro over de toonbank gaan. De losse knoppen zijn beschikbaar in verschillende kleuren en krijgen een adviesprijs van 39 euro per stuk. Reken daarbij de investering voor de verschillende geconnecteerde apparaten die je met de Pop kan aansturen, en je slimme huis gaat al snel een aardige duit kosten. Aan jou om te beslissen hoeveel geld een beetje automatisering en gebruiksgemak je waard is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business