Nieuws

Ockel propt pc-functionaliteit in toestel met smartphoneformaat

De Ockel Sirius A is niet groter dan een smartphone, maar draait op Windows 10 en heeft een indrukwekkend aantal aansluitingsmogelijkheden.

Tijdens Showstoppers op IFA 2016 onthulde Ockel de Sirius A. Deze kleine pc is ongeveer zo groot als een Nexus 6 en past bijgevolg in je broekzak. De Sirius A draait op Windows 10 en heeft 2 USB-poorten, een HDMI- en DisplayPortaansluiting, Micro SD-kaartslot en een LAN-poort.

“De voorbije tien jaar is de markt gefocust geweest op draagbaarheid en dat betekende vaak dat je minder opties had om randapparatuur aan te sluiten. We zijn er in geslaagd een design te ontwerpen dat een indrukwekkende hoeveelheid connectieopties bevat zonder in te leveren op het vlak van draagbaarheid,” vertelt Tim Haaksma van het Nederlandse Ockel.

Op de Sirius A kan je alle Windows x86-compatibele programma’s laten lopen. Dit in tegenstelling tot smartphones, die gebruik maken van processors met de ARM-architectuur. “We willen gebruikers een echte desktopervaring geven met de voordelen van een mobiele toestellen,” aldus Haaksma.

Ockel wil via Indiegogo minstens 250.000 dollar verzamelen om zijn toestel te financieren. De crowdfuncingcampagne zal naar alle waarschijnlijkheid deze maand van start gaan. De prijs en lanceringsdatum van de Ockel Sirius A zijn voorlopig nog niet gekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business