De nieuwe Garmin VIRB Ultra 30 kan je aansturen met je stem. Bovendien heeft de camera een touchscreen.

Advertentie

Garmin VIRB Ultra

Wanneer je actief aan het sporten bent, is het moeilijk om een camera te bedienen. Met dit probleem in zijn achterhoofd heeft Garmin een actiecamera ontworpen die je kan aansturen met stemcommando’s. Terwijl de camera op je helm bevestigd blijft, kan je beginnen filmen door een commando uit te spreken.

Verder heeft Garmin zijn actiecamera voorzien van een touchscreen. Hierdoor hoef je niet langer je smartphone boven te halen om te kijken wat je aan het filmen bent.  Ook bevat de VIRB Ultra 30 een gps en andere sensoren, waardoor je grafieken aan je beeldmateriaal kan toevoegen om aan te tonen hoe ver en hoe hoog je bent geweest.

Garmin VIRB Ultra 30

De Garmin VIRB Ultra 30 neemt beelden met een resolutie van 4K en kan video’s maken aan 30 frames per seconde. Het toestel bevat beeldstabilisatie langs drie assen, waardoor zelfs wilde sporters stabiele beelden kunnen maken. Als laatste wordt de camera geleverd met een waterdichte case.

Het toestel lijkt qua uiterlijk erg op de GoPro Hero4 Black en maakt beelden met eenzelfde resolutie. In tegenstelling tot de actiecamera van GoPro heeft de VIRB Ultra 30 een touchscreen aan de achterzijde en kan je het toestel aansturen met stemcommando’s. De Garmin VIRB Ultra 30 kost 529,99 euro. Bij het toestel kan je eveneens mounts van Garmin aanschaffen, maar de camera ondersteunt eveneens accessoires van GoPro.