Nieuws

Google ten strijde tegen onveilige verbindingen

Als het van de zoekspecialist afhangt, verdwijnen alle ‘http’-verbindingen eerder vroeg dan laat. Het gaat dan ook actief campagne voeren tegen onveilige webpagina’s.

Google is van plan om alle onbeveiligde internetverbindingen – lees: http-verbindingen – de wereld uit te helpen. Dat zegt de zoekexpert in een Security Blogpost in verband met Chrome versie 56. Die nieuwe versie komt uit in januari 2017 en zal http-verbindingen actief gaan afraden. Volgens een onderzoek van Google vorig jaar gebeurt slechts een derde van alle internetverkeer via het veiligere https.

[related_article id=”185774″]Wie gebruik maakt van een http-verbinding om inloggegevens of andere gevoelige informatie te verzenden, loopt een groter risico om die data in handen van criminelen te geven. Via zo’n onbeveiligde verbinding is het immers veel makkelijker om informatie te onderscheppen.

In een eerste stap zal de Chrome-webbrowser een waarschuwing naast de adresbalk weergeven die waarschuwt voor de gevaren van inlogpagina’s via http-verbindingen. In de incognito-modus zullen die nog agressiever zijn omdat gebruikers daar sneller de waan van veilige verbindingen hebben.

Later zullen alle http-pagina’s worden aangeduid met een rode gevarendriehoek. Die moet webontwikkelaars aanmanen om zo snel mogelijk over te stappen naar https. Ook Google zelf zal in dat geval nog moeten werken aan zijn verbindingen, aangezien momenteel nog steeds een kwart van zijn pagina’s gegevens verzenden over http.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business