Nieuws

Instagram geeft elke gebruiker censuurkrachten

In de strijd tegen gekwetste ego’s en aandachtszoekers laat Instagram elke gebruiker zelf woordfilters instellen. Iedereen kan naar eigen goeddunken censureren.

De strijd tegen internetgespuis, egotrippers en ‘hee, kijk naar mij en volg mij!’-aandachtszoekers wordt weer wat opgevoerd bij Instagram. Elke gebruiker krijgt nu zelf de mogelijkheid om woordfilters in te stellen die spammers moeten opsporen en tegenhouden. Een mogelijke oplossing voor zij die geplaagd worden door onhebbelijke volgers.

[related_article id=”184518″]Kevin Systrom, medeoprichter van het fotografische sociale netwerk geeft toe dat het misschien niet de ideale oplossing is, aangezien gebruikers nu met de grove borstel elke negatieve reactie kunnen wegvegen. Systrom is van mening dat zijn platform kwetsende commentaren zelf moet kunnen opsporen en spammers moet verwijderen.

Zolang Instagram dat echter niet volautomatisch kan, geeft het de macht over aan zijn gebruikers. Voor sommigen kan de nieuwe functie een zegen zijn, al zal op verschillende plaatsen een zinvolle discussie al van bij het begin in de kiem gesmoord worden. Instagram dreigt zo het kind met het badwater weg te gooien, en het vrije woord wordt zo stilaan een recht dat toebehoort aan de plaatser van een foto.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business