Nieuws

Voor 50 euro koop je deze pc-vernietigende USB-stick

Voor vijftig euro kan je een USB-stick aanschaffen die eender welke computer onherroepelijk kan beschadigen.

In de beginjaren van computers waren USB-sticks een graag gezien medium onder cybercriminelen om malware te verspreiden. De opkomst van het internet zorgde er echter voor dat virussen niet langer op een fysiek medium geplaatst diende te worden: via het internet kon malware zich veel eenvoudiger en sneller verspreiden. Dit heeft hackers er echter niet van weerhouden onschuldige USB-sticks in wapens te veranderen.

USB Kill

Vorig jaar onthulde hacker Dark Purple een USB-stick die je computer voorgoed onbruikbaar kon maken. Het medium stuurde -220 V uit via de USB-poort van een toestel, waardoor het moederbord van een computer onherroepelijk beschadigd raakt. Dark Purple gaf niet veel details vrij over zijn USB-stick, maar een bedrijf dat de ‘USB Kill’ aanbiedt, legt de technologie beter uit.

“De USB Kill 2.0 is een testtoestel dat test hoe goed een USB-poort is beschermd tegen stroomstootaanvallen. De USB Kill verzamelt stroom via de USB-poort (5V, 1 tot 3 A) tot het ongeveer -240 V heeft opgeslagen. Hierna zal het toestel de opgeslagen spanning uitsturen. Dit proces van snel ontladen zal worden herhaald tot de stick uit de USB-poort wordt gehaald, of het toestel niet langer kan ontladen omdat de computer beschadigd is,” staat te lezen op de website van het bedrijf uit Hongkong.

Negatieve spanning

Moderne moederborden zijn beschermd tegen een teveel aan spanning. Deze bescherming is echter meestal enkel bedoeld voor positieve spanningen, terwijl de stick een negatieve spanning uitstuurt. De overspanning die door de USB Kill 2.0 wordt gecreëerd, kan hierdoor een SoC volledig vernietigen.

Je kan de USB Kill 2.0 aanschaffen voor 49,95 euro, al is het toestel op het moment van schrijven niet langer in voorraad. Laten we hopen dat het bedrijf er een erg kleine voorraad op nahield.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business