Nieuws

Swiftkey weet voortaan nog beter wat jij wil typen

Een nieuwe versie van toetsenbordapp Swiftkey krijgt de kracht van een neuraal netwerk achter zich om nog betere voorspellingen te maken.

Microsoft heeft een nieuwe versie gelanceerd van Swiftkey, de alternatieve toetsenbordapp voor Android en iOS die het eerder dit jaar in handen kreeg. De update voegt de kracht van een neuraal netwerk toe aan de tekstvoorspeller.

Neurale netwerken zijn artificiële intelligenties die de werking van het menselijk brein nabootsen. Ze worden getraind op basis van massa’s aan gegevens om zo kennis op te bouwen die hen in staat stelt om specifieke taken uit te voeren zonder daarvoor afhankelijk te zijn van voorgeprogrammeerde instructies.

[related_article id=”177428″]

Swiftkey lanceerde in oktober van vorig jaar reeds een experimentele versie van de app die een neuraal netwerk lokaal op de smartphone gebruikt om betere voorspellingen te maken. De technologie staat nu voldoende op punt om in de officiële versie van de app uit te rollen. Voorlopig krijgt alleen de Android-app de update. De iOS-versie zal wellicht snel volgen.

Swiftkey was reeds erg goed in het voorspellen van woorden door de berichten die je met het toetsenbord typt te analyseren en patronen te herkennen. Die informatie werd eventueel nog aangevuld met schrijfpatronen uit onder meer Gmail, als je de app daar toestemming toe gaf. De toevoeging van een neuraal netwerk moet de voorspellingen nog verder verbeteren door ook de context beter te herkennen.

Het neuraal netwerk werd getraind met miljoenen zinnen om de relaties en gelijkenissen tussen woorden te leren herkennen. Op basis van de zin “Laten we elkaar op de luchthaven ontmoeten”, kan de technologie afleiden dat bijvoorbeeld ook “kantoor” of “hotel” goede voorspellingen kunnen zijn in plaats van “luchthaven”, zo klinkt het in een blogpost.

De update van Swiftkey is beschikbaar in de Google Play Store. Voorlopig is de kennis van het neurale netwerk alleen beschikbaar in het Engels (US en UK), maar nieuwe talen zullen in de toekomst worden toegevoegd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business