Nieuws

iOS 10.1-bèta morgen verkrijgbaar

Morgen brengt Apple de eerste update uit voor iOS 10. Een nieuwe fotomodus voor de iPhone 7 Plus vormt het uithangbord.

Updates voor besturingssystemen kunnen nooit snel genoeg komen. Dat meent Apple toch alleszins, aangezien het morgen, vrijdag 23 september, al een bèta-update uitbrengt voor iOS 10 . Versie 10.1 brengt vooralsnog geen wereldschokkende verbeteringen, maar wel al zeker een nieuwe cameramodus voor de iPhone 7 Plus. Voor de officiële release kunnen wel nog nieuwe functies en verbeteringen worden toegevoegd.

[related_article id=”186275″]De cameramodus is de meest opvallende vernieuwing in de update. Door de toevoeging zal de camera-app nog meer gebruik kunnen maken van de dubbele cameralens achteraan het toestel. Het zal zo mogelijk zijn om foto’s te nemen met een scherp focaal punt, terwijl de achtergrond wazig wordt gemaakt. Matthew Panzarino van TechCrunch kon reeds aan de slag met de update en toont hoe (goed) het werkt. Aangezien de Plus het enige toestel is met twee camera’s, zullen andere iPhones deze nieuwe modus niet krijgen.

Daarnaast bevat de update mogelijk al een oplossing die de crash van Lightning-oortjes oplost. Apple geeft daar echter geen informatie rond, wat betekent dat die oplossing nog moet worden toegevoegd op een later moment. Naar verwachting zal die er alleszins wel zijn voor de eigenlijke release naar het grote publiek.

De bèta is nog niet de definitieve versie die gebruikers over enkele weken zullen ontvangen. Het is dan ook af te raden om de update meteen te installeren voor een toestel dat je dagelijks gebruikt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business