Nieuws

Google Maps-update helpt je makkelijker de weg te vinden

Google heeft een update uitgerold naar zijn navigatieapp. Hierdoor weet Google Maps voortaan beter in welke richting je georiënteerd bent.

Je staat op een plein met je smartphone met Google Maps in de hand en bent er van overtuigd dat je naar rechts moet lopen om op je bestemming te geraken. Na honderd meter te hebben gewandeld, merk je echter dat je de tegenovergestelde richting had moeten uitgaan. Het is een probleem dat we allemaal al wel eens hebben meegemaakt. Gelukkig kan Google Maps ons voortaan beter de weg wijzen.

Een update aan de navigatieapp voor Android zorgt er namelijk voor dat Google Maps een blauwe straal toont. Deze straal wijst in de richting naar waar je georiënteerd bent. Hoe smaller de straal is, hoe beter Google Maps je richting heeft kunnen bepalen. “Aanzie het als een zaklamp die je de weg wijst,” legt Google de nieuwe functie uit.

Er zijn verschillende factoren die ervoor kunnen zorgen dat de kompassensoren van je smartphone minder goed werken. Wanneer je bijvoorbeeld je toestel oplaadt, zal Google Maps minder goed je richting kunnen bepalen. Ook grote metalen voorwerpen, zoals palen, kunnen roet in het eten gooien. Google raadt je op dergelijke momenten aan om je smartphone een paar keer langs een denkbeeldige acht te laten bewegen. De blauwe straal zou hierna smaller moeten worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business