Nieuws

Russen bannen Microsoft uit Moskou

Het stadsbestuur van Moskou is van plan om alle Microsoft-services in zijn administratie te vervangen door lokale alternatieven, na een oproep van president Poetin.

Het bestuur van Moskou geeft gehoor aan het nationalistische pleidooi van de Russische president Poetin om buitenlandse software te vervangen door eigen producten. De stadsadministratie kegelt Microsoft buiten.

Artem Yermolaev, hoofd van informatietechnologie bij de stad, heeft aan nieuwsorganisaties verklaard dat het bestuur een eerste stap wil maken door het vervangen van Microsoft Exchange en Outlook op 6.000 computers van ambtenaren. In de plaats daarvan zal Moskou gaan steunen op het e-mailsysteem van Rostelecom PJSC, een Russisch staatsbedrijf. Op lange termijn hoopt het stadsbestuur om de software op bijna 600.000 computers aan te passen. Het gaat het ook bekijken of het Windows en Office kan buitenwerken.

De Russische regering wil via het gebruik van lokale alternatieven meer grip krijgen op de verwerkte data, en het wil ook vermijden dat te veel overheidsgeld naar Amerikaanse bedrijven vloeit. De Russische minister van Communicatie Nikolai Nikoforov heeft al laten verstaan dat staatsinstellingen die geen aanstalten maken om over te stappen naar Russische software, meer controle mogen verwachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business