Nieuws

USB Type-C krijgt verbeterde audio-eigenschappen

Meer en meer smartphonefabrikanten overwegen om de traditionele audiojack weg te laten. Dankzij een nieuwe standaard kan USB Type-C het werk van de poort zonder problemen overnemen.

De traditionele audiojack lijkt geen lang leven meer beschoren te zijn. Apple lanceerde voor het eerst een iPhone zonder de poort en ook Lenovo heeft een smartphone zonder audiojack aangekondigd. Bovendien heeft de USB Implementers Forum USB Audio Device Class 3.0 klaar: een standaard die de audiokwaliteit via USB Type-C drastisch verbetert.

[related_article id=”185010″]

Je kon eerder al genieten van muziek via USB, maar versie 3.0 belooft enkele verbeteringen. Zo zal je USB-hoofdtelefoon de batterij van je toestel niet langer volledig leegzuigen en worden nieuwe details gecodeerd in het signaal. Hierdoor zal je bijvoorbeeld de pauzeknop van je oortjes kunnen gebruiken. Bovendien vertelde Brad Saunders aan CNet dat het goedkoper zal zijn om premium features, zoals ruisonderdrukking, toe te passen.

“De USB Audio Device Class 3.0-specificatie maakt het eenvoudiger om digitale audio over USB te ondersteunen. Het laat fabrikanten toe om de 3,55mm-audiojack weg te laten, waardoor toestellen een millimeter dunner kunnen zijn en minder connectoren nodig hebben,” staat te lezen in een persbericht van USB-IF.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business