Nieuws

Microsoft gaat op zoek naar Belgische Excel-kampioen

Microsoft gaat op zoek naar de Belgische Excel-kampioen. De uiteindelijke winnaar mag het opnemen tegen 21 anderen in het wereldkampioenschap.

Microsoft lanceert een Belgisch Excel-kampioenschap waarin iedereen zijn expertise met de software kan demonstreren. De kampioen mag het opnemen tegen de nationale winnaars uit 21 andere landen in een strijd om de wereldtitel.

Excel is voor heel wat mensen een onmisbare tool geworden, zowel voor professionele doeleinden als privé. Microsoft wil met het Excel-kampioenschap precies deze gebruikers in de verf zetten. Iedereen kan zich kandidaat stellen. “Of je nu dagelijks macro’s trekt in Excel of het programma gebruikt om boodschappenlijstjes of examenroosters te maken, maakt niet uit,” klinkt het in een persbericht.

[related_article id=”182464″]

Het kampioenschap bestaat uit drie online kwalificatieronden. Elke ronde neemt een tiental minuten in beslag en kan vanachter je computer thuis worden uitgevoerd. De rondes bevatten verschillende onderdelen, die elk je vaardigheid in een specifieke functie van Excel testen. Zo is er de ‘gegevensaflossingskoers’ voor het sorteren en beheren van gegevens. In ‘grafiekgymnastiek’ moet je informatie zo optimaal mogelijk visualiseren, terwijl ‘formuleworstelen’ test hoe handig je bent met formules.

De drie beste Excel-gebruikers mogen het op 18 november tegen elkaar opnemen in een live finale bij Microsoft België. De uiteindelijke kampioen mag in 2017 naar het wereldkampioenschap om te strijden tegen 21 andere Excel-experts voor de wereldtitel. De wereldkampioen wint een reis naar het hoofdkantoor van Microsoft in Seattle om samen met het Excel-productteam na te denken over nieuwe functies voor de software.

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via www.excelchamp.be. De inschrijvingen zijn open tot 9 oktober, wat meteen ook de deadline is voor deelname aan de eerste proef die vanaf 3 oktober beschikbaar is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business