Nieuws

Googles Chromecast Ultra ondersteunt 4K-streams

De Google Chromecast krijgt er een straffer broertje bij. De Chromecast Ultra biedt ondersteuning voor videostreams in 4K en HDR.

Google heeft gisterenavond heel wat nieuwe hardware aan het publiek getoond. De meeste aandacht ging naar de nieuwe Pixel-telefoons, maar ook over de Chromecast was er nieuws. De populaire streamingstick komt voortaan ook in een straffere Ultra-versie, die met 4K-streams overweg kan.

[related_article id=”170456″]

Ultra HD-content (4K) is nog altijd eerder schaars, maar de Chromecast Ultra zal bij lancering alvast overweg kunnen met 4K-streams van onder meer YouTube en Netflix . In november wordt daar ook nog ondersteuning voor Google Play Films aan toegevoegd. Naast 4K wordt ook High Dynamic Range (HDR) ondersteund door de Ultra, zowel in HDR10- als Dolby Vision-formaat. Terwijl 4K duidt op het aantal pixels en dus de scherpte van je beeld, zorgt HDR voor een hoger dynamisch bereik. Daardoor kunnen zowel heel donkere als heel lichte delen van het beeld goed worden weergegeven.

Uiteraard moet ook je televisie 4K en HDR ondersteunen om de Chromecast Ultra ten volle te kunnen benutten. Zelfs wanneer dat (nog) niet het geval is, heeft de Ultra enkele voordelen op de gewone Chromecast. Volgens Google laadt de Ultra video’s tot 1,8 keer sneller dankzij verbeterede wifi-connectiviteit. Bovendien zit er een ethernetpoort in de stroomadapter voor wanneer de wifi niet sterk genoeg blijkt om 4K-content vlot te streamen. Zo’n stroomadapter met ingebouwde ethernetpoort wordt overigens ook al een hele tijd los verkocht voor de klassieke Chromecast.

Het design van de Chromecast Ultra is zeer gelijkaardig aan dat van de gewone Chromecast, met uitzondering van een nieuw logo. Het Chrome-logo moest plaats maken voor de “G” van Google. Het grootste verschil – naast de 4K-en HDR-ondersteuning uiteraard – zit hem in de prijs. De Ultra Ultra wordt in november gelanceerd in de Verenigde Staten en krijgt een prijskaartje van 69 dollar opgeplakt. Dat is het dubbele van de gewone Chromecast. Bij ons wordt dat 79 euro, maar een exacte lanceringsdatum is nog niet bekend. We hebben de vraag bij Google België neergelegd en zullen dit artikel updaten van zodra we meer informatie hebben.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business