Nieuws

LinkedIn laat je in het geheim naar een nieuwe job zoeken

Ben je op zoek naar een nieuwe job en wil je niet dat je huidige baas dit te weten komt? Via LinkedIn kan je stiekem op zoek gaan naar nieuw werk.

Deze zomer werd LinkedIn overgenomen door Microsoft. Het sociale medium heeft sindsdien niet stilgezeten en is bezig aan een volledige make-over. Als onderdeel van deze vernieuwing rolt LinkedIn drie nieuwe functies uit.

De eerste functie, ‘open candidates’ genaamd, laat je toe om aan rekruteerders te laten weten dat je op zoek bent naar een nieuwe job. Je kan aanduiden naar wat voor soort job je op zoek bent en welke positie je graag zou bekleden. Enkel rekruteerders kunnen zien dat je naar een nieuwe job op zoek bent. Hierdoor komt je huidige baas niet vroegtijdig te weten dat je binnenkort ontslag zal nemen.

[related_article id=”182192″]

“De huidige manier van het zoeken naar een job is erg inefficiënt,” vetrouwt Eric Owski van LinkedIn aan ZDNet.com toe. “Rekruteerders krijgen een grote groep potentiële kandidaten voorgeschoteld, terwijl niet alle kandidaten daadwerkelijk klaar zijn om te solliciteren voor een nieuwe job. Dankzij de nieuwe functie kunnen rekruteerders op zoek gaan naar potentiële kandidaten die twee keer zo waarschijnlijk zullen reageren op de jobaanbieding.”

Ook de ‘career’-pagina’s worden geüpdatet. Via deze pagina’s kunnen mensen die op zoek zijn naar een nieuwe job meer te weten komen over een bedrijf. Firma’s die betalen voor ‘jobs’- en ‘life’-tabs op hun LinkedIn-pagina’s kunnen een verschillende tabbladen creëren voor verschillende doelgroepen. Ook kunnen werknemers hun eigen content uploaden. Hierdoor krijgen mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan een beter beeld van wie er bij het bedrijf werkt en welke cultuur er heerst.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business