Nieuws

Samsung stopt productie Galaxy Note 7

Het batterijdebacle van Samsung blijft aanslepen. Na verontrustende nieuwe incidenten zet het bedrijf de productie van de smartphone tijdelijk stop.

Samsung pauzeert de productie van de Galaxy Note 7 nadat meerdere toestellen die gewisseld waren en dus normaal gezien veilig hadden moeten zijn, toch in brand vlogen. Het nieuws komt van het Koreaanse persagentschap Yonhap.

De productiestop zou in samenwerking zijn gebeurd met overheidsorganisaties voor consumentenveiligheid uit China, Zuid-Korea en de VS, zo stelt een anonieme bron aan het persagentschap.

[related_article id=”186772″]

Giftige rook

Ondertussen zijn er vijf gevallen bekend waarin een verwisselde Galaxy Note 7 opeens ontplofte, waaronder een potentieel gevaarlijke situatie in een vliegtuig. Er is ook één gewonde gevallen. Een man is naar het ziekenhuis afgevoerd nadat hij tijdens zijn slaap de giftige rook uit de ontvlamde smartphone in zijn slaapkamer had geïnhaleerd. De gerapporteerde ongelukken zijn allen in de VS gebeurd. Verschillende Amerikaanse providers hebben al laten weten dat ze de Samsung Galaxy Note 7 niet meer zullen verkopen.

Doodsteek

Het hele Note-debacle begon voor Samsung met de originele Samsung Galaxy Note 7, waarvan tientallen gevallen werden gedocumenteerd van ontploffingen. De fabrikant weet de explosiviteit aan de Koreaanse batterij die in het merendeel van de toestellen zat. Het organiseerde een wereldwijde terugroepactie, om de foute batterijen te wisselen in de toestellen en lanceerde ook een software-update die de batterijcapaciteit inperkte. De nieuwe incidenten met de vervangmodellen zijn mogelijks de doodsteek voor de smartphone, ondanks de erg goede kritieken die de Samsung Galaxy Note 7 verzamelde, ook op deze redactie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business