Nieuws

Cyanogen gaat Android OS in stukjes verkopen

Cyanogen gooit het roer om en gaat "mods" aanbieden in plaats van het volledige besturingssysteem dat het in huis heeft.

Ontwikkelaar Cyanogen verandert zijn zakelijke strategie en gaat van start met een “modulair OS programma”. Het bedrijf is actief als bouwer van Androidvarianten voor zijn klanten. De bekendste daarvan is CyanogenOS, het besturingssysteem waarop de originele OnePlus One draaide.

Mods

Maar licenties verkopen van een volledig besturingssysteem blijkt niet genoeg op te brengen. In plaats daarvan gaat Cyanogen zijn systeem opbreken en de verschillende features als “mods” verkopen waaruit fabrikanten dan opties kunnen kiezen. Deze kunnen toegepast worden op elke installatie met een Androidkern. “Cyanogens modulaire OS programma zal […] meer bedrijven en ontwikkelaars de vrijheid geven om op nieuwe en innovatieve manieren onze technologie te ontlenen, te verenigen en te gebruiken,” zegt Lior Tal, CEO van het bedrijf.

Cyanogen is al langer op zoek naar een manier om meer omzet binnen te halen. Deze zomer moest het een aanzienlijk deel van zijn personeel laten gaan na teleurstellende resultaten. Toen werd al gesproken over een radicale verandering van het businessmodel van het bedrijf. Lior Tal, die tijdens de reorganisatie werd binnegehaald om de nieuwe strategie uit te zetten, neemt vanaf deze week de positie van CEO over van Cyanogen-oprichter Kirt McMaster.

CyanogenMod blijft wel gewoon bestaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business