Nieuws

Amazon gaat internet aanbieden in Europa

Grote concurrent Netflix voorspelt tevens dat de videodienst van Amazon nog dit jaar bij ons zal verschijnen.

Surfen we binnenkort via een internetabonnement van Amazon? Die vraag steekt vandaag de kop op nu blijkt dat Amazon van plan is om in Europa te starten als internetprovider. De grootste verkoper van papieren en digitale boeken gaat zo zijn horizon nogmaals verruimen. Vandaag biedt de webshop namelijk ook dagdagelijkse boodschappen aan, heel wat elektronica en andere spullen, en bezit het een eigen muziek- en videostreamingplatform.

[related_article id=”187088″]Dat Amazon een nieuw project eerst in Europa opstart en niet in de VS is opmerkelijk. De reden is te zoeken in de manier waarop de kabel bij ons wordt opengesteld: iedereen mag gebruik maken van bestaande infrastructuur om een eigen netwerk op te zetten. Denk dan aan wat Orange doet op de kabel van Telenet.

Naar verluidt zou het internetabonnement geïntegreerd worden in het Amazon Prime-abonnement, dat vandaag 99 dollar kost, zo weet Ubergizmo. Daarmee wordt een Prime-abonnement ook voor ons mogelijk interessant. Vandaag is het vooral aanlokkelijk voor gebruikers in de VS die gebruik willen maken van snelle leveringen op dezelfde of volgende dag.

Netflix-concurrent

Daarnaast weet Netflix dat zijn grote concurrent nog voor het einde van dit jaar met zijn videostreamingdienst naar ons land zou komen. Dat zegt Netflix in een brief aan zijn aandeelhouders. Speerpunt zou dan de nieuwe show rond Jeremy Clarkson zijn, de bekende ‘petrolhead’ die vorig jaar ontslagen werd bij Top Gear nadat hij een producer sloeg. De dienst kost in de VS 9 dollar per maand en biedt net als Netflix eigen films en series aan, naast een bestaand aanbod.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business