Nieuws

Google laat AI zijn eigen encryptie ontwikkelen

Google heeft drie neurale netwerken aan het werk gezet om zelf encryptie te ontwikkelen. Na vele pogingen creëerde de AI een goede encryptiemethode.

Van ingewikkelde kunstwerken creëren tot het verslaan van de wereldkampioen Go: de neurale netwerken van Google hebben al een hoop dingen weten te verwezenlijken. In een recent onderzoek gaat het bedrijf nog een stapje verder. Google heeft drie AI’s ingezet om de ultieme encryptiemethode te creëren.

Het neurale netwerk Alice kreeg als opdracht om geheime boodschappen naar de AI Bob te sturen, terwijl Eve probeerde de teksten te ontcijferen. In het begin slaagde Alice er niet in om haar boodschappen degelijk te encrypteren en was Eve erg succesvol in haar taak. Na 15.000 pogingen had Alice een encryptiemethode uitgewerkt die door Bob gedecrypteerd kon worden, terwijl Eve niet langer in haar opzet slaagde.

Het bericht dat door Alice werd verstuurd, was zestien bits lang. Van deze bits wist Eve er de helft juist te raden. Aangezien bits slechts de waarden 0 of 1 kunnen hebben, was de AI simpelweg aan het gokken.

Ondanks de unieke verwezenlijking van de neurale netwerken van Google gaan we hier nog niet snel ons voordeel uit kunnen halen. Door de manier dat machine learning werkt, is het immers onmogelijk om te achterhalen hoe de encryptie van Alice werkt. Enkel de uiteindelijke resultaten kunnen worden bekeken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business